Tek Türkiye Sarsıyor

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Tek Türkiye Sarsıyor

Mesaj  esila Bir Ptsi Nis. 14, 2008 2:06 pm

“Tek Türkiye” Sarsıyor

STV'de yayınlanan bir dizi ortalığı allak bullak etti... Televizyonlarda bir dizi çılgınlığıdır gidiyor. Kanal yöneticileri trilyonlar akıtıyor yapımcılara... Bir dizi haftada 300-500 bin YTL maliyetlerle alıcı buluyor. Böyle bir ortamda STV'nin “Tek Türkiye” adlı dizisi yıktı geçti ortalığı. Üstelik piyasada “25 bin YTL'ye çekiliyor” dedikodusu aldı başını gidiyor. Ve reytinglerde yarım trilyonluk dizileri sollayarak ikinci sıraya yerleşiyor...

STV'yi zirveye taşıyan bu dizinin tılsımını merak ettim, kanalın başarılı Yapımlar Sorumlusu Yunus Aylıdere ile konuştum. Yunus geçtiğimiz yıllarda Sırlar Dünyası, 5.Boyut gibi reyting merdiveninde tepelere yerleşen yapımlara da imza atmıştı.

Peki Tek Türkiye gerçekten de bahsedildiği gibi 25 bin YTL'ye mi çekiliyor? Diziyi çeken yapımcı firmaya tabii ki bir ücret ödeniyor. Ancak tüm teknik alt yapı kanal tarafından sağlanıyor. Hal böyle olunca da maliyet 100 bin YTL'yi geçiyor. Fakat yine de diğer kanalların dizi maliyetlerine bakıldığında bu bile az kalıyor. Yani STV düşük maliyetle de dizi çekip zirveye yerleşebileceğinin en güzel örneğini verdi Tek Türkiye ile... Bugün kanallar pahalı diziler nedeniyle neredeyse batma noktasında. Yapımcılara para ödeyemiyorlar. “Bugün git, yarın gel” senfonisini okuyorlar...

Tüm bu gerçekler ışığında STV'nin dizisi benim inanılmaz çekim alanıma girdi. Tüm kanal yöneticilerine ders verildi bu yapımla. Emeği geçen herkesi kutluyorum...

Sevgili Yunus bu projeye paldır küldür girmediklerini söyledi. Bir yıldır Güneydoğu yöresinde çalışmalar yapmışlar. İnsanları dinlemişler, onlardan yaşanmış hikayeler alıp diziye monte etmişler. Yani senaryoda senaryo yok, yaşanmışlık var hep...

STV olarak tüm yapımlarda reyting, ticari kaygı gütmeden yola çıktıklarını söyledi Yunus. “Bizim için Türk insanına sağlayacağı fayda önemli” diyor. “Dizideki tılsım burada” diyor. Müspet tepkiler almışlar hep. Sadece yöredeki muhtarlardan biraz serzeniş gelmiş, “Dizideki muhtar niye iyi değil” diye.. Zaman zaman Kürtçe şarkılar veriyorlar fona... Dizi kahramanı Kürtçe öğrenmeye çalışıyor. Topluma fayda ön plana alındıysa vereceği mesajların da büyük katkısı olacağı muhakkak.

STV şimdilerde “Kollama” diye bir başka diziyi yanına sürmeye hazırlanıyor. Yunus bu projede de çok heyecanlı. Polis sorunlarını da yansıtan, aile dizisi olacakmış...

Ne diyelim..? Kolay gelsin..

YeniŞafak- Bekir Hazar

esila
Admin

Kullanıcı profilini gör

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics